donderdag 22 augustus 2019

Tureluur met ‘hollandse’ poten

‘Het is goed te zien dat de tureluur oranje poten heeft’,  aldus een mede-vogelaar.
Inderdaad vallen de tureluurs op door hun oranje gekleurde poten als we achter een vogelscherm naar suffende watervogels kijken. Sommige happen wat in het water. Een tureluur hipt op één poot wat heen en weer.
 
Het gebied waar ik ben, heet Stinkgat. Waar deze naam vandaan komt, weet ik niet. Het stinkt er in ieder geval nu niet. Het gebied heet de Van Haaftenpolder en ligt op het noordelijke deel van Tholen.
Naast de tureluurs zijn er kievieten, scholeksters, wulpen, kluten, een kwikstaart, oeverlopers en witgatjes te ontdekken.
 
Op de weg ernaartoe nam ik een kijkje bij de parkeerplaats langs de Philipsdam. Dit was een tijd lang gesloten voor werkzaamheden aan de windmolens van de Krammersluizen. Nu is er een strandje en een mooi uitzicht op Slaak, een doodlopend deel van de Krabbenkreek dat in verbinding staat met de Oosterschelde.
Er staan zo’n 60 lepelaars met 1 zilverreiger in het midden. Een kolibrievlinder zoekt tussen de rotsblokken naar bloemen, die nogal schaars zijn. Het is een plek waar je lekker kan uitwaaien en vogels kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten